Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Ιδού γιατί θα είναι βαρετή και μονότονη η φετινή ΤΕΡΑΣΤΙΑ ουρά της παρέλασης


Σε βασίλειο της εμπορευματοποίησης και της αρπαχτής μετατρέπεται φέτος,πιο έντονα από κάθε άλλη φορά τα τελευταία χρόνια, το πατρινό Καρναβάλι, όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα ΚΟΣΜΟΣ.



Ενδεικτικό της αυθαιρεσίας το γεγονός ότι υπάρχει γκρουπ το οποίο αριθμεί 6.000 μέλη, ενώ ένα άλλο θα απαριθμεί 4.000 μέλη! Σύμφωνα με πληροφορίες από καρναβαλιστές, μόλις 15 πληρώματα αριθμούν το 65% του αριθμού των καρναβαλιστών, κάτι που σημαίνει πως η παρέλαση φέτος θα είναι η χειρότερη των τελευταίων ετών. Και θα «βλέπονται» μόνο.... τα πληρώματα που πρώτα θα παρελάσουν! Οι αρχηγοί των συγκεκριμένων πληρωμάτων καταστρέφουν τον θεσμό, αφού συμβάλλουν σε μία μονότονη «παραγωγή» και μία εικόνα που θα απογοητεύσει τους θεατές αφού πληρώματα θα παρελαύνουν χωρίς καμία εναλλαγή χρωμάτων και στολών... για μία ώρα μπροστά από τα μάτια τους!


Ανεξάρτητα λοιπόν με το γεγονός πως κάποιοι κερδοσκοπούν (αυτό είναι δουλειά του ΣΔΟΕ να ανακαλύψει αν υπήρξε φοροδιαφυγή), βάζουν όχι απλά το λιθαράκι τους, αλλά μία κοτρώνα για να βυθιστεί ακόμη περισσότερο το πατρινό Καρναβάλι. Και ενώ πόλεις που θέλουν να ανταγωνιστούν τον κορυφαίο θεσμό της Πάτρας προσέχουν... ως κόρην οφθαλμού την παρέλασή τους, στην αχαϊκή πρωτεύουσα αρχηγοί πληρωμάτων με μοναδικό σκοπό το κέρδος... βγάζουν τα μάτια τους.... μόνοι τους! Αλήθεια ποιος τους επιτρέπει να αλλοιώνουν κάθε χρόνο την φυσιογνωμία του θεσμού που με τόσο κόπο έχτισαν επί δεκαετίες ολόκληρες οι «βέροι» Πατρινοί;


Βιοτεχνίες με μεροκάματα... τρόμου!



Την ίδια ώρα με άλλοθι το πατρινό καρναβάλι από συγκεκριμένες βιοτεχνίες στην πρωτεύουσα τη Αχαΐας, διαμορφώνονται σε επίπεδο εργασίας συνθήκες γαλέρας καθώς απασχολούν για την παραγωγή στολών αλλοδαπούς τους οποίους αμείβουν με 3 μόλις ευρώ την ημέρα.
Το ερώτημα που τίθεται είναι τι πράττουν τόσο οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί όσο και η διοργανώτρια αρχή καθώς για τα υπεράριθμα πληρώματα προβλέπεται συγκεκριμένες ποινές. Βέβαια για τις ποινές οι υπεύθυνοι των συγκεκριμένων πληρωμάτων πάντα βρίσκουν «παραθυράκια». Και την επόμενη χρονιά επαναλαμβάνουν το ατόπημά τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου