Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

ΠΑΤΡΑ: Μηνυτήρια αναφορά για τον θάνατο του Παύλου - ΔΕΙΤΕ σε ποιους έγινε μήνυση


Στις 22 Ιανουαρίου 2013 η είδηση έπεφτε σαν κεραυνός εν αιθρία στην Πάτρα. Ο Παύλος Στυλιανός ήταν νεκρός. Τον είχε προδώσει η καρδιά του, έπρεπε να μεταφερθεί επειγόντως στο Νοσοκομείο, αλλά τα παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα στον πεζόδρομο της οδού Γεροκωστοπούλου εμπόδιζαν το ασθενοφόρο. Το θέμα έλαβε πανελλήνια διάσταση.


Προ ημερών, δύο χρόνια μετά το τραγικό συμβάν, τα παιδιά, η αδελφή και η σύζυγος του Παύλου Στυλιανού υποβάλλουν μήνυση κατά του Δήμου Πατρέων, κατά της Περιφέρειας και κατά των ιδιοκτητών - οδηγών, τεσσάρων αυτοκινήτων τα οποία ήσαν παράνομα σταθμευμένα και εμπόδιζαν την κίνηση του ασθενοφόρου.


Στην μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο δικηγόρος Τάσος Σπηλιόπουλος, οι ενάγοντες υποστηρίζουν πως ο Παύλος Στυλιανός αντιμετώπισε μία ιάσιμη κατάσταση (με βάση το ιστορικό του) όμως η μεγάλη καθυστέρηση στην άφιξη του ασθενοφόρου στο σημείο (λόγω των εμποδίων) συνέτεινε στο να γίνει το μοιραίο! Ο Παύλος Στυλιανός είχε διαγνωσθεί με ασταθή στηθάγχη το 1992, είχε υποβληθεί σε εγχείρηση και έκτοτε είχε μία άριστη πορεία. Στο ερώτημα λοιπόν αν ήταν ιάσιμο και αντιμετωπίσιμο το περιστατικό, οι ενάγοντες απαντούν πως «ασφαλώς και ήταν»! Και σημειώνουν πως όλα τα περιστατικά εμφράγματος του μυοκαρδίου αντιμετωπίζονται με επιτυχία εφόσον ο ασθενής δεχθεί άμεσα ιατρική περίθαλψη και διακομιστεί στο Νοσοκομείο. Μάλιστα επικαλούνται και μαρτυρίες των μελών του πληρώματος του ασθενοφόρου πως «αν είχε μεταφερθεί έγκαιρα θα είχε διαφύγει τον κίνδυνο»! Εκτός από τους οδηγούς των αυτοκινήτων, μηνύουν και τον Δήμο και την Περιφέρεια για τα σταθερά κολωνάκια που είχαν τοποθετηθεί.


Το χρονικό της τραγωδίας!


Εκείνο το βράδυ, ο Παύλος Στυλιανός και ενώ βρισκόταν σε καφετέρια επί του πεζοδρόμου της οδού Γεροκωστοπούλου στο οποίο εργαζόταν ο γιος του Αλέξανδρος, αισθάνθηκε αδιαθεσία και έχασε τις αισθήσεις του. Εκλήθη το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο βρισκόταν πολύ κοντά στην περιοχή, όμως δεν μπορούσε να εισέλθει στον πεζόδρομο γιατί οι δίοδοί του είχαν κλείσει από τα παράνομα σταθμευμένα οχήματα αλλά και από τσιμεντένια κολωνάκια. Τελικά η πρόσβαση έγινε εφικτή μετά από πολλή ώρα, και αφού πολίτες μετέφεραν με τα χέρια τα παράνομα σταθμευμένα οχήματα. Όταν τελικά έγινε η διακομιδή ήταν αργά. Ο Παύλος Στυλιανός μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» αλλά είχε ήδη εκπνεύσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου