Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ: Τι είπε ο Κοτοπούλης και τα άλλα μέλη για το Καρναβάλι και όσα έγιναν στα καταστήματα


Για πάνω από τέσσερις ώρες συνεδρίαζε χθες το απόγευμα το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής, όπου εξετάστηκαν όλα τα φαινόμενα παράνομης διακίνησης αλκοόλ και αθέμιτου ανταγωνισμού, που παρατηρήθηκαν και στο φετινό καρναβάλι της Πάτρας.
Η νέα διοίκηση του συλλόγου, προσπάθησε παραμονές του Καρναβαλιού να κάνει την παρέμβασή της για να προλάβει κάποιες κακές πρακτικές, προβάλλοντας το μήνυμα «διασκεδάστε υπεύθυνα», το οποίο όμως μάλλον δεν εισακούστηκε.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη συνεδρίαση του οργάνου, έπειτα από σχετικές καταγγελίες, έγιναν συγκεκριμένες αναφορές για καταστήματα του ιστορικού κέντρου που λειτούργησαν κατά τρόπο αθέμιτο σε βάρος του κλάδου εστίασης και αναψυχής.
Οι περιπτώσεις αφορούσαν σε επιχειρήσεις που έβγαλαν στον δρόμο ηχεία με μουσική, ακόμα και DJ΄s λειτουργώντας ως υπαίθρια πάρτι, ενώ σε κάποιες άλλες περιπτώσεις άναψαν ακόμα και ψησταριές για να πωλούν σουβλάκια έξω από καταστήματα.
Ένα ακόμα σοβαρό πρόβλημα που απασχόλησε το Δ.Σ. του ΣΚΕΑΝΑ, ήταν η ανεξέλεγκτη διακίνηση αλκοόλ σε όλο το κέντρο, από παράνομους πωλητές.

Μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου, ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι δυνατόν να διακινείται αλκοόλ -κυρίως μαυροδάφνη- σε καρότσια σούπερ μάρκετ ή σε πάγκους περιπτέρων μέσα στο κέντρο, και κανείς να μην κάνει τίποτα».
Διατυπώθηκαν ερωτήματα, από που αυτοί οι παράνομοι πωλητές, μπόρεσαν να προμηθευτούν τόσο μεγάλες ποσότητες αλκοόλ και αν υπάρχει θέμα παράνομης εμφιάλωσης.

Το ζήτημα που προκύπτει, δεν αφορά μόνο τον αθέμιτο ανταγωνισμό έναντι των καταστημάτων του κλάδου εστίασης και αναψυχής, αλλά και την δημόσια υγεία, όσο και τους διαφυγόντες φόρους για το κράτος και το δήμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου