Είναι 79 χρονών, ζει στην Πάτρα μαζί με τον 82χρονο σύζυγό της, έχει δύο παιδιά που ζουν στην Αθήνα, αλλά παρότι μπαίνει στην 9η δεκαετία της ζωής της... έμαθε να χειρίζεται ηλεκτρονικό υπολογιστή, γράφει, έχει facebookκαι είναι και... blogger!
Oλόγος για την νηπιαγωγό Σταματία Αργυροπούλου, μία γυναίκα με πάθος για τη γνώση και την μόρφωση αλλά και την μεταλαμπάδευσή της στη νέα γενιά! Η Σταματία Αργυροπούλου μίλησε στον «Κόσμο» και τη Μαρία Ανδριέλου (σελίδα 34)! Όπως είπε ξεκίνησε να χρησιμοποιεί Ηλεκτρονικό Υπολογιστή από το ξεσκόνισμα: «στις οικιακές μου ενασχολήσεις υπήρχε και το ξεσκόνισμα του Η/Υ του γιου μου και ζήτησα να με μυήσει στη λειτουργία του. Παρακολούθησα μαθήματα στην ΑΔΕΠ ένα χρόνο και ένοιωσα τον κόσμο στα πόδια μου» δηλώνει. Και συνεχίζει: «με το Ίντερνετ νιώθω ότι όλος ο κόσμος είναι στα πόδια μου. Όμως η έλλειψη γνώσης Αγγλικών με δυσκολεύει.. Πίστευα ότι με εντατικό διάβασμα μέσω βιβλίων και cd θα τα κατάφερνα, αλλά απέτυχα και υπάρχει έλλειμμα που με «πονάει»...!
Η κυρία Σταματία έχει και σελίδα στο facebook. Όπως λέει, ενδιαφέρεται να γνωρίσει το πώς σκέπτεται και λειτουργεί η κοινωνία των πολιτών του facebook. «Ανεβάζει» έρευνες από το blogτης σχετικά με το τι απασχολεί τα παιδιά, φωτογραφίες από συγκεντρώσεις, αλλά και προσωπικές της στιγμές όπως βόλτες με τις φίλες της!Δεν παραλείπει να σχολιάζει αναρτήσεις και άρθρα!
Οσο για το blogτης; Η ίδια δηλώνει: «η ανάγκη να επικοινωνήσω με αγνώστους και μη, να μοιραστώ τις ανησυχίες και σκέψεις μου για πρωτότυπες ιδέες κοινωνικοποίησης μικρών παιδιών και να καταθέσω τις όποιες πνευματικές μου εργασίες, βιβλία, άρθρα. Το Blog μου είναι http://www.stamatia-argiropoulou.blogspot.com και απαντώ σε ερωτήματα αναγνωστών μέσω της ηλεκτρονικής θυρίδας (e-mail): stamatiko@windowslive.com»!
Το βιογραφικό της
Η Σταματία Αργυροπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας.Σπούδασε στο Τμήμα Νηπιαγωγών στην Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης.Εργάστηκε για 30 χρόνια σε δημόσια νηπιαγωγεία της χώρας, σε βλαχόφωνες, ποντιακές ορεινές και δυσπρόσιτες περιοχές για 10 χρόνια και τα υπόλοιπα στην Πάτρα. Υπήρξε συνεργάτιδα του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Πατρών.Εκπαιδεύτηκε στη Σχολή Γονέων Πάτρας στην ατομική, κοινωνική και εξελικτική ψυχολογία, στη Σχολή «Εκπαίδευση Γονέων της Ευρώπης» για αποδοχή της πολυπολιτισμικότητας στην Ελληνική κοινωνία και ως εκπαιδεύτρια για κοινωνική ένταξη ομάδων κοινωνικού αποκλεισμού.Ακόμη εκπαιδεύτηκε ως Εθελόντρια Αδελφή του Ε. Ε. Σ. στη Νοσηλευτική, Γεροντολογία, ως Διδάσκουσα Πρώτων Βοηθειών και στον Τομέα Αιμοδοσίας για προσέλκυση εθελοντών αιμοδοτών. Πήρε εκπαίδευση μέσω του Ε.Ε.Σ. από ομάδα γιατρών της Γηριατρικής και Γεροντολογικής Εταιρείας Νοτιοδυτικής Ελλάδας ως φροντιστής ηλικιωμένων με αλτσχάιμερ.Τέλος εκπαιδεύτηκε στην «ΠΡΟΤΑΣΗ» για έναν άλλο τρόπο ζωής ενάντια στις εξαρτήσεις και προσφέρει εθελοντικό έργο μέσα από την ομάδα των «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ».Στο πρώτο της βιβλίο «ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΓΟΝΕΙΣ, ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ ! (Έχουμε πολλά να σας πούμε...)» καταθέτει τη σοφία και την πείρα που απέκτησε από τις τραυματικές εμπειρίες που της αποκάλυψαν οι μαθητές της- παιδιά προσχολικής ηλικίας- και που τη θεωρεί χρήσιμη για γονείς, νηπιαγωγούς, δασκάλους, φοιτητές Παιδαγωγικών Τμημάτων και όχι μόνο, προκειμένου να προβληματιστούν και να διαφοροποιήσουν τη στάση τους απέναντι στα παιδιά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου