Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Σοκ από τον θάνατο της 57χρονης πατρινής δικαστικού - λυκειάρχης ο σύζυγό της


Συγκλονισμένη η κοινωνία της Πάτρας από τον θάνατο της δικαστικού Θεώνης Κωνσταντοπούλου, σύζυγος εκπαιδευτικού, μητέρα δύο παιδιών. Η θλιβερή είδηση σόκαρε τη δικαστική και δικηγορική κοινότητα της πόλης. Η άτυχη γυναίκα εργαζόταν, όπως όλος ο κόσμος της Θέμιδας, υπό μεγάλη πίεση. Η 57χρονη βρέθηκε στο κενό και έπεσε από το μπαλκόνι του τρίτου ορόφου στη συμβολή των οδών Κυρηναίου και Παρμενίωνος, κοντά στα κτίρια του ΟΤΕ στην περιοχή Ταραμπούρα.

Η δικαστική λειτουργός υπηρετούσε στο Πταισματοδικείο της Πάτρας, όπου ο φόρτος εργασίας το τελευταίο διάστημα ήταν ιδιαίτερα μεγάλος εξαιτίας της αυξημένης δικαστικής ύλης, όπως επισημαίνει ο δικαστικός συντάκτης και φίλος μου Γιώργος Ηλιόπουλος. Οι πταισματοδίκες της υπηρεσίας από τέσσερις έχουν μειωθεί στους δύο. Ο λόγος είναι ότι πρόσφατα συνταξιοδοτήθηκε μια από τις τέσσερις πταισματοδίκες της υπηρεσίας, ενώ άλλη δικαστική λειτουργός που υπηρετεί στο Πταισματοδικείο απουσιάζει λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας.

Οσοι την γνώρισαν κάνουν λόγο για μια αξιοπρεπή δικαστική λειτουργό, με ήθος, φιλοτιμία και εργατικότητα. Είχε χειριστεί εκατοντάδες υποθέσεις κατά τη διάρκεια της θητείας της στο Πταισματοδικείο της Πάτρας.

Από νωρίς χθες το πρωί, μόλις έγινε γνωστό το θλιβερό περιστατικό, έσπασαν τα τηλέφωνα στο Πταισματοδικείο από συναδέλφους της αλλά και γνωστούς της οικογένειας, για να επιβεβαιώσουν την πληροφορία ότι η 57χρονη ήταν νεκρή και δεν επρόκειτο για πρόσωπο που υπηρετεί σε άλλη υπηρεσία.

Ηταν μητέρα δύο παιδιών και ο σύζυγός της, είναι λυκειάρχης σε Λύκειο της Πάτρας. Η φωτογραφία είναι από την εφημερίδα "Πελοπόννησος". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου