Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Τι απαντά η Ντίνα Καλλιμάνη για το περιστατικό με το ΙΧ που εισέβαλε στην πύλη του εργοστασίου και τραυμάτισε συνδικαλιστή


Το διευθυντικό στέλεχος της εταιρείας κα Ντίνα Καλλιμάνη μίλησε το πρωί της Δευτέρας στο ΡΑΔΙΟ ΑΙΓΙΟ και την Πέπη Σπηλιωτοπούλου σχετικά με την υπόθεση, που δημιούργησε αρκετά δυσάρεστη εικόνα για την επιχείρηση και μάλιστα σε πανελλαδικό επίπεδο.

“Έχει υπάρξει μια τεράστια συκοφαντική δυσφήμιση απέναντι στην εταιρεία και στην οικογένειά μου, ενώ έχουμε αποδείξει εδώ και μισό αιώνα πόσο στηρίζουμε τους εργαζομένους και τον τόπο μας. Κατ'αρχάς, η εταιρεία πρότεινε στους εργαζόμενους μία μείωση μισθού της τάξεως του 7% περίπου, στο τέλος του Νοεμβρίου, γιατί οι εποχές είναι πια δύσκολες για όλους και για την εταιρεία μας. Οι εργαζόμενοι αντέδρασαν και τελικά αποφασίσαμε να μη γίνει η μείωση του 7%, βρέθηκε μια λύση μαζί με τους εργαζόμενους, να εξοικονομήσουμε στην ουσία αυτά τα χρήματα μέσα από πρόσληψη λιγότερων συμβασιούχων. Δεν σκοπεύουμε λοιπόν να κάνουμε τη μείωση αυτή, αφού βρέθηκαν από κοινού άλλες λύσεις μέσα στην εταιρεία” σημείωσε η κα Καλλιμάνη, συνεχίζοντας:

“Το σωματείο, στη συνέχεια, μας ζήτησε για ψυχολογικούς λόγους, να υπογράψουμε πως δεν θα κάνουμε καμία απόλυση μέσα στο 2014. Άραγε, ποιος επιχειρηματίας ή εργοδότης τη σημερινή εποχή μπορεί να προβλέψει την κατάσταση της χώρας, την κατάσταση της επιχείρησής του και ουσιαστικά να δεσμευτεί για κάτι τέτοιο; Πάντως, καμία μα καμία κουβέντα δεν έχει γίνει για απολύσεις όλο αυτό το διάστημα στην εταιρεία”.

Όσον αφορά στους εργαζομένους που δεν απεργούν και επιθυμούν να μπουν στο εργοστάσιο να εργαστούν, η κα Καλλιμάνη διευκρίνισε: “Αυτή τη στιγμή είμαστε 145 άτομα στην εταιρεία. Οι 90 εργαζόμενοι που αυτή τη στιγμή δεν απεργούν, οι οποίοι δεν ανήκουν σε κανένα σωματείο και καμία ομοσπονδία, έχουν μαζέψει υπογραφές και απαιτούν να τους επιτραπεί η είσοδος για να δουλέψουν. Έχουν κι αυτοί οικογένειες και τους απαγορεύεται απροκάλυπτα και παράνομα η είσοδος μέσα στο εργοστάσιο”. Σε ερώτηση γιατί γίνεται στην παρούσα φάση αυτή η απεργία, σε μια περίοδο κλεισίματος έτους και αρκετής δουλειάς, η κα Καλλιμάνη απέδωσε τα προβλήματα σε εξωγενείς παράγοντες, που έχουν ξεκάθαρο στόχο να κλείσουν την εταιρεία. “Είμαστε αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη επιχείρηση στον τόπο και έχουμε αποδείξει πως στηρίζουμε τον εργαζόμενο όλα αυτά τα χρόνια. Αυτή τη στιγμή είναι ξεκάθαρη η συγκεκριμένη πρόθεση” τόνισε σχετικά.

Στη συνέχεια, η κα Καλλιμάνη δήλωσε: “Όλες αυτές τις ημέρες που έχουν ξεκινήσει οι απεργιακές κινητοποιήσεις, σεβαστήκαμε ως οικογένεια το δικαίωμα των απεργών. Είναι δικαίωμά τους και εμείς το σεβόμαστε κάτω – κάτω. Γιαυτό ακριβώς παροτρύναμε και τους υπόλοιπους εργαζόμενους, να μην έρθουνε στην εταιρεία και δημιουργήσουνε επεισόδια, να μην δημιουργηθούνε επεισόδια, γιατί μέρες Χριστουγέννων δεν είναι αυτό που αρμόζει στην οικογένεια και στην εταιρεία. Το αποτέλεσμα ήταν να την πληρώσει η οικογένειά μου. Διότι συγγενής μου, 82 χρονών άνθρωπος, πολύ γνωστός μέσα στο Αίγιο, δέχθηκε επίθεση από τους απεργούς και από εξωγενείς παράγοντες την Παρασκευή, προπηλακίστηκε, του ζητήθηκε να μη βγει από το εργοστάσιο, να ανοίξει το πορτ – μπαγκάζ του αυτοκινήτου να δουν αν μεταφέρει πράγματα. Αντιλαμβάνεστε ότι μιλάμε για τελείως παράνομες ενέργειες, για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, για παράνομη παρακράτηση, για παράνομη βία, εξύβριση, απειλή, αυτά άλλωστε απήγγειλε ως κατηγορίες ο εισαγγελέας προς τους απεργούς”.

Όσον αφορά στο επίμαχο περιστατικό με τον τραυματισμό της προέδρου του σωματείου εργαζομένων, η κα Καλλιμάνη παραπέμπει στην προανακριτική διαδικασία, αμφισβητώντας το ουσιαστικά: “Το Σάββατο επανέλαβαν τα επεισόδια με άλλο συγγενή μου, ουσιαστικά συκοφαντώντας, ότι κάποιος πήγε να παρασύρει με το αυτοκίνητό του, την πρόεδρο του σωματείου. Υπάρχει καταγγελία. Γιατί δεν περιμένουμε το πόρισμα του νοσοκομείου; Ας το δούμε. Φυσικά και δεν έγινε. Οι άνθρωποι μπήκανε μπροστά για να απαγορέψουνε την είσοδο. Και αυτές είναι γνωστές τακτικές των συνδικαλιστών. Δεν έχω αντίρρηση να προασπίσουν τα δικά τους συμφέροντα και έχουν δικαίωμα να κάνουν απεργία την οποία σεβόμαστε αλλά δεν μπορούν να προχωρούν σε παράνομες πράξεις”.

Καταλήγοντας, η κα Καλλιμάνη καλεί τους απεργούς να αναθεωρήσουν και να τουλάχιστον να επιτρέψουν σε όσους επιθυμούν, να μπουν να εργαστούν στο εργοστάσιο: “Όποιος θέλει πρέπει να εργαστεί, τα φορτηγά της εταιρείας πρέπει να κυκλοφορήσουν μέσα στις γιορτές, σε μια περίοδο εξαιρετικά έντονη για την εταιρεία, η οποία έχει να πουλήσει μια εβδομάδα προϊόντα. Οι εργαζόμενοι εξήγγειλαν και νέα πενθήμερη απεργία. Πώς μπορώ να πληρώσω εγώ τα δώρα αφού δεν αφήνουν τους υπαλλήλους μου να μπουν μέσα; Τέλος του χρόνου γίνονται πολλές λογιστικές πράξεις, πρέπει να αποδώσουμε ΦΠΑ και όταν το είπα στους εργαζομένους μου απάντησαν 'Εμείς θα το πληρώσουμε;' Οι πληρωμές του Νοεμβρίου έχουν γίνει κανονικά και μάλιστα οι εργαζόμενοι στην παραγωγή πληρώνονται πρώτοι απο όλους στην εταιρεία. Όλο αυτό που συμβαίνει είναι εξαιρετικά άτυχο. Πρέπει να καταλάβουν και οι εργαζόμενοι ότι το συμφέρον το δικό τους και το δικό μας είναι να παραμείνει η εταιρεία ανοιχτή και να δίνει ψωμί στους εργαζόμενους”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου