Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Ο Πατρινός φωτογράφος που του αρέσει... να βλέπει τη γυναίκα του με άλλους


Εχει γίνει χαμός με τον φωτογράφο που έχει βίτσιο… να βλέπει την κατά τα άλλα αγαπημένη σύζυγό του… να ερωτοτροπεί (και όχι μόνο) με άλλους!

Πρόκειται για «ώριμο» άνδρα ο οποίος φαίνεται πως «βαρέθηκε» την αποκλειστικότητα και αποφάσισε… να δώσει άλλον «αέρα» στη σχέση του με την σύζυγό του. Και εκείνη όμως … δεν έχει αντίρρηση σε κάτι τέτοιο και όπως μαθαίνουμε δηλώνει ιδιαίτερα ικανοποιημένη από το γεγονός πως ο σύζυγός της… της επιτρέπει να «δοκιμάζει» εραστές, με μοναδικό όρο… εκείνος να παρακολουθεί! Μάλιστα οι κατά καιρούς εραστές της είναι γνώστες της «αδυναμίας» του συζύγου, αυτό όμως που δεν γνωρίζουμε, είναι αν και εκείνος… συμμετέχει ενεργά ή περιορίζεται… στο κοίταγμα!

Ο φωτογράφος αρέσκεται και στο ψάρεμα! Μαθαίνουμε δε πως συχνάζει μαζί με την σύζυγό του στην περιοχή της πλαζ και μάλιστα εκείνη… φορά στρινγκ τους καλοκαιρινούς μήνες, το οποίο «επιδεικνύει» στους περαστικούς, με στόχο… να ψαρεύει άνδρες (όσο ο σύζυγος ψαρεύει ψάρια). Προφανώς αν κάποιος πιάσει το «δόλωμα» και η σύζυγος τον θέλει… καταλήγουν στο κρεβάτι, με τον ψαρά… να περιορίζεται στην ηδονή μέσω του κοιτάγματος!

Τι λένε οι ψυχολόγοι!
Συνήθως ο ηδονοβλεψίας δεν επιζητά σεξουαλική επαφή με το παρακολουθούμενο άτομο. Οργασμός πραγματοποιείται μέσω αυνανισμού, τη στιγμή της παρακολούθησης ή λίγο αργότερα. Συνήθως υπάρχει η φαντασίωση της σεξουαλικής πράξης με το παρατηρούμενο άτομο, αλλά αυτό σπάνια καταλήγει να συμβεί. Ο Freud (1962), υποστήριξε ότι για να μετατραπεί η φυσιολογική ηδονοβλεψία σε παθολογική θα πρέπει αυτή, από προδιαθεσική της σεξουαλικής διέγερσης, να την υποκαταστήσει. Επιπλέον, έχουν περιγραφεί διάφορες σχετικές διαταραχές που περιλαμβάνουν την ηδονοβλεπτική δραστηριότητα, όπως, Scoptolagnia ή scoptophilia (σεξουαλική ευχαρίστηση από την παρακολούθηση σεξουαλικής δρστηριότητας άλλων), Scopophilia (η σεξουαλική ανάγκη να παρακολουθεί άλλους να γδύνονται), Troilism ή triolism (η ευχαρίστηση κάποιου να παρακολουθεί κρυφά την/τον σύντροφό του/της να επιδίδεται σε σεξουαλική δραστηριότητα με τρίτο άτομο), Pictophilia (η εξάρτηση κάποιου στη παρακολούθηση πορνογραφικού υλικού) (Money, 1996). Προφανώς ο φωτογράφος ανήκει στην προτελευταία κατηγορία.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως για μερικά άτομα η ηδονοβλεψία αποτελεί τη μοναδική πλευρά της σεξουαλικής δραστηριότητας, ενώ για άλλους, οι φαντασιώσεις αυτές προτιμώνται, αλλά δεν είναι η μόνη πηγή διέγερσης.

Σε άλλους, οι φαντασιώσεις αυτές έρχονται κυρίως σε περιόδους ψυχικής έντασης.

Είναι χαρακτηριστικό πως έρευνα σε γενικό πληθυσμό έδειξε ότι το 50% των ανδρών έχουν τη φαντασίωση να παρακολουθούν άλλους σε σεξουαλική δράση!

Άλλη έρευνα σε άρρενες μαθητές κολλεγίου έδειξε ότι το 53% είχε κάποιο ηδονοβλεπτικό ενδιαφέρον και το 42% κάποια ηδονοβλεπτική δραστηριότητα (Templeman & Stinnett, 1991).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου