Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

«Μας λείπεις μάγκα μου, το ακούς;»! Ενας χρόνος χωρίς τον Φάνη Κολλιόπουλο


Η φίλη και συνάδελφος Ρούλα Στίγκα για τον Φάνη Κολλιόπουλο στην εφημερίδα Γνώμη. Εγραψε ένα πολύ όμορφο κείμενο. Αντιγράφω:

Και ξαφνικά, ο ουρανός συννέφιασε, τα φώτα έσβησαν και το χαμόγελο «πάγωσε» γράφοντας τον πιο τραγικό και συνάμα απρόσμενο επίλογο για έναν αθλητή - προπονητή που δίδασκε ήθος μέσα στο παρκέ...
Πέρασε ακριβώς ένας χρόνος από τις 28 Δεκεμβρίου 2012, όταν έφυγε από τη ζωή ο Φάνης Κολλιόπουλος. Φαίνεται σαν ψέμα, σαν κακόγουστο αστείο, αλλά δυστυχώς η μοίρα έχει τα δικά της σχέδια.
Πέρυσι τέτοια μέρα η είδηση έσκασε σαν βόμβα στην τοπική κοινωνία και στο πατραϊκό μπάσκετ. Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ένα παλικάρι, μόλις 37χρονων, δεν μπόρεσε να νικήσει την επάρατη νόσο. Ο Φάνης έφυγε σαν μαχητής, όπως ακριβώς δηλαδή είχε μάθει όλα του τα χρόνια μέσα στο παρκέ. Πάλεψε μέχρι το τέλος με την επάρατη νόσο όπως πάλευε όλους τους αγώνες μπάσκετ και σαν παίκτης αλλά και σαν προπονητής. Ήταν άλλωστε πάντα των ειδικών αποστολών, ο άνθρωπος που μπορούσε να "εξολοθρεύσει" ακόμα και τον πιο απαιτητικό αντίπαλο ενώ παράλληλα ήταν από τους αθλητές που τον σέβονταν και του έβγαζαν το καπέλο. Η αλήθεια είναι, ότι είναι πολύ δύσκολο να... θυμάσαι και να γράφεις για ένα παλικάρι το οποίο πλέον δεν περπατά ανάμεσά μας. Είναι δύσκολο να κοιτάς στα μάτια τους δικούς του ανθρώπους και να βλέπεις πίσω ακόμα και από το χαμόγελο τους μια απέραντη θλίψη. Μια θλίψη και ένας πόνος ψυχής που θα τους συνοδεύει παντού και πάντοτε και δυστυχώς κανείς δεν μπορεί να τους τον απαλύνει.

ΜΠΑΣΚΕΤ, ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ALL STAR PARTY

Μέσα στο χρόνο που κύλησε έγιναν πολλές δραστηριότητες που αγαπούσε ο Φάνης. Πέρα από το μπάσκετ είχε συνδέσει το όνομα του και με τον θεσμό του Καρναβαλιού ενώ μαζί με τα αδέρφια του Παναγιώτη και Γιώργο διοργάνωναν κάθε χρόνο το "All Star Party". Τον περασμένο Φεβρουάριο το δίλημμα για τη διοργάνωση του συγκεκριμένου πάρτυ ήταν μεγάλο για τον Γιώργο και τον Πάνο. Τελικά όμως πήραν την απόφαση το πάρτυ να γίνει για φιλανθρωπικό σκοπό και έστω και νοερά όλοι μας εκείνη τη βραδιά νιώθαμε τον Φάνη ανάμεσα μας. Το νούμερο "7", το αγαπημένο του, είχε την τιμητική του και ο ίδιος από ψηλά παρακολουθούσε τα πάντα!
Έτσι έγινε και στη εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε στη μνήμη του Φάνη Κολλιόπουλου όπου πραγματικά η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολλή μεγάλη. Βέβαια, όπως σας έγραψα και πριν, ο Φάνης είχε μόνο φίλους και ήταν απο τους ανθρώπους που έδινε σεβασμό και τον εισέπραττε εις διπλούν, οπότε ήταν πολύ λογικό όλοι να ανταποκριθούν στην αιμοδοσία και να δώσουν 10 λεπτά από το χρόνο τους. Άλλωστε, έτσι θα ήθελε και ο Φάνης και για αυτό, τον τελευταίο χρόνο, οι δικοί του άνθρωποι προσπαθούν πάντα να σκεφτούν και με το "μυαλό" του.

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΦΑΝΗ
Και ο μπασκετικός κόσμος όμως δεν θα μπορούσε να μην εκφράσει τη θλίψη του για τον χαμό του Φάνη Κολλιόπουλου. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Α.Ο Δύμης, διοργάνωσε ένα τουρνουά στη μνήμη του, στο οποίο και συμμετείχαν ομάδες από την ΕΣΚΑΗ, ενώ στόχος των ανθρώπων που υλοποίησαν τη συγκεκριμένη διοργάνωση είναι να γίνει θεσμός προκειμένου όλοι σε ένα μπασκετικό διήμερο, διαφορετικό από όλα τα άλλα, να τιμούν τη μνήμη και να θυμούνται έναν άνθρωπο που υπήρξε «μαχητής των γηπέδων και της ζωής».

ΕΝΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙ....
Ένα χρόνο τώρα και κανείς από τους ανθρώπους του Φάνη και τον αθλητικό κόσμο της Πάτρας δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει πως έχει φύγει από κοντά μας.
Κανείς δεν μπορεί να ξέρει εάν εκεί στον παράδεισο οι Άγγελοι μπορούν να παίξουν ακόμα και μπάσκετ όμως το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Φάνης από εκεί ψηλά με τα καταπράσινα μάτια του συνεχίζει να παρακολουθεί και να προσέχει όλους τους δικούς του ανθρώπους. Να τους δίνει δύναμη να αντέξουν τον πόνο και να τους βοηθά σε κάθε δύσκολη στιγμή. Λένε ότι οι άνθρωποι φεύγουν από κοντά μας μόνο όταν τους ξεχάσουμε.... Εάν ισχύει αυτό τότε είναι σίγουρο ότι ένα από τα καλύτερα παιδιά της μπασκετικής Πάτρας θα ζει για πάντα στις ψυχές μας. Με το αγγελικό του χαμόγελο θα συντροφεύει και θα προσέχει την κυρία Σοφία, τον Γιώργο, τον Πάνο, την Κωνσταντίνα, την Αγαθή και φυσικά όλους αυτούς που ήταν δίπλα του μέχρι το τέλος. Και πιστέψτε μας ήταν πολλοί...

Το μήνυμα του Γιώργου ένα χρόνο μετά την απώλεια του Φάνη
Ο μεγαλύτερος αδερφός του Φάνη Κολλιόπουλου, Γιώργος, εκφράζει πάντα το τι νιώθει με ένα δικό του ξεχωριστό τρόπο. Η απουσία του Φάνη, όπως άλλωστε είναι λογικό, είναι πάρα πολύ έντονη ενώ όσο πλησίαζε η σημερινή μέρα τόσο το «κλίμα» βαραίνει. Ένα συγκινητικό μήνυμα του Γιώργου Κολλιόπουλου στο facebook, τα λέει απλά όλα: «Και έφτασαν τα πρώτα Χριστούγεννα χωρίς εσένα, χωρίς τα ματιά σου, χωρίς την αγκαλιά σου, χωρίς τις ευχές σου και η άρνηση συνεχίζεται στο να το δεχτώ ότι το Σάββατο η ημερομηνία θα γράφει 28-12-2013 και θα στεκόμαστε όλοι εκεί μπροστά στην φωτογραφία σου να προσευχηθούμε για την ψυχή σου.
Δεν ξέρω πως περνάνε οι άγγελοι ξέρω όμως πως περάσαμε εμείς ένα χρόνο τώρα... Μου λείπεις το ακούς;»

Μια ζωή γεμάτη μπάσκετ
Ο Φάνης Κολλιόπουλος ξεκίνησε το μπάσκετ από το Σκαγιοπούλειο, στην συνέχεια βρέθηκε στον Πατρέα, κατόπιν στον Κόροιβο Αμαλιάδας, την Νίκη Προαστείου και την ΕΑΠ, βρίσκοντας τελικά τον μπασκετικό του σταθμό στο Αίγιο, εκεί όπου αγωνίστηκε με την φανέλα του Κεραυνού για μια 5ετία περίπου, φτάνοντας μαζί του μέχρι και την Α2 Εθνική. Εγκαταλείποντας την ενεργό δράση στα 35 του χρόνια, ασχολήθηκε με την προπονητική, αρχικά σαν μέλος του τεχνικού επιτελείου της ΕΑΠ και ακολούθως στις υποδομές της Ολυμπιάδας (εφηβική ομάδα). Παράλληλα, κάθισε και στον πάγκο της ΑΕ Λεχαινών, από την οποία αποχώρησε όταν πληροφορήθηκε ότι έπασχε από σοβαρή ασθένεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου