Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Δολοφόνος από την κερκίδα πέταξε κάδο απορριμμάτων στο κεφάλι Πατρινού μπασκετμπολίστα

Το δολοφονικό χτύπημα και ο, ευτυχώς επιφανειακός, τραυματισμός του Γιάννη Ντιμπ στο χθεσινό παιχνίδι του Προμηθέα με τον Σπόρτιγκ στα Πατήσια, επισκίασαν την μεγάλη νίκη της ομάδας του Μάκη Γιατρά με σκορ 76-75. Η ζωή του Ελληνοσύρου πλέι-μέικερ κινδύνευσε όταν οπαδός των γηπεδούχων πέταξε κάδο σκουπιδιών από την κερκίδα στον πάγκο του Προμηθέα, στην διάρκεια τάιμ-άουτ 24,6΄΄ πριν το φινάλε, με τον κάδο να χτυπάει τον Ντιμπ στο κεφάλι και τον έμπειρο παίκτη να σωριάζεται αιμόφυρτος στο παρκέ του «κλειστού» του Σπόρτιγκ. Μετά από μισή περίπου ώρα, ασθενοφόρο παρέλαβε τον παίκτη του Προμηθέα και τον μετέφερε στο ΚΑΤ.

Φαίνεται ότι το καλάθι του Σωκράτη Μαναβόπουλου (εύστοχο σουτ από τα 5μ., το οποίο διαμόρφωσε το 76-75 για τον Προμηθέα) εξόργισε 15-20 φανατικούς των γηπεδούχων, οι οποίοι κινήθηκαν στην διάρκεια του τάιμ-άουτ που πήρε ο Αλέξης Καρατζάς, με ύβρεις, κλωτσιές και φτυσιές στο σημείο της κερκίδας που βρίσκεται ακριβώς πάνω από τον πάγκο των φιλοξενούμενων.

Εκείνη ακριβώς την στιγμή κάποιος (φαίνεται ξεκάθαρα στο βίντεο του αγώνα) πέταξε τον κάδο σκουπιδιών με δύναμη κάτω στον αγωνιστικό χώρο και πέτυχε τον Ντιμπ. Το ασθενοφόρο παρέλαβε τον Ελληνοσύρο παίκτη, οι οπαδοί του Σπόρτιγκ αποχώρησαν από τις κερκίδες και το παιχνίδι ξανάρχισε μετά από 30΄ περίπου, με τους παίκτες της ομάδας από τα Πατήσια (συγκεκριμένα ο Σεραφείμ Παπάνογλου) να κρατούν την μπάλα και να μην εκδηλώνουν την τελευταία επίθεση (παρότι είχαν άνεση χρόνου) ως ένδειξη σεβασμού στον χτυπημένο Ντιμπ.

Στον Ελληνοσύρο παίκτη τοποθετήθηκαν βοηθητικό κολλάρο και 7 ράμματα (πήρε εξιτήριο, αλλά θα παρακολουθείται για ένα 24ωρο) και λίγο αργότερα έκανε την εξής ανάρτηση στο προφίλ του στο Facebook: «Μάγκες όλα καλά, την γλίτωσα με 7 ραμματάκια στο κρανίο. Ενα έχω να πω: Στον Σπόρτιγκ παίζουν παιδιά που μας συνδέει αδελφική φιλία και όλοι μαζί με τους προπονητές ήταν παραπάνω απο κύριοι. Δεν φταίνε σε τίποτα και είναι κρίμα να χαραμίζεται ο κόπος τους και ο ιδρώτας τους έτσι...».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου